Etiska principer

ETIK – Verksamhetsutveckling

När vi jobbar mot dig som verksamhets­utvecklings­kund följer vi ett antal etiska principer som vi själva satt upp och som utgör kärnan i vår verksamhet.

Princip 1: Öppenhet och ärlighet 

En av våra viktigaste principer är att vi, med hänsyn till tillbörlig sekretess naturligtvis, alltid för en öppen och ärlig kommunikation i vårt arbete. Detta gäller exempelvis i kommunikationen med kunder, medarbetare, myndigheter, men även fackliga organisationer eller i förekommande fall media.

Varför? 

För oss är det viktigt att vi som individer samt vårt varumärke förknippas med seriositet, pålitlighet och ärlighet. Vi tar våra uppdrag på största allvar och jobbar aktivt för att nå en väg som faktiskt leder framåt och inte bara inger illusionen av att göra det.

Princip 2: People before profit 

På Friemann Convergence AB anser vi att världen skulle vara en bättre plats om fler bolag och verksamheter prioriterade social hållbarhet lika högt som ekonomiska resultat. Därför är det viktigt för oss att bedriva vår verksamhet på ett sådant sätt att vi tillför värde i människors liv, och vi tar avstånd från metoder som innebär att kunder eller anställda utnyttjas till sin nackdel för företagets ekonomiska vinning.  

Varför? 

Vi vill vara en positiv kraft för ett mänskligt samhälle och är inte intresserade att göra ekonomisk vinning till priset av lidande för andra.

Princip 3: Kundens verksamhets bästa i fokus

(specifikt för management-consulting) 

I våra uppdrag utgår vi som grund ifrån verksamhetens bästa. Det är naturligtvis inte alltid så lätt att avgöra vad exakt detta innebär, eller vad verksamhetens bästa egentligen är, och vi är medvetna om att det kan finnas olika åsikter kring sådana frågor beroende på vem i verksamheten som tillfrågas. Enkelt sammanfattat utgår vi dock ifrån att dessa frågor oftast rör ekonomisk och social hållbarhet.

Viktigt att veta är dock att vi prioriterar verksamhetens bästa framför eventuella lojalitetsfrågor. Det betyder att vi inte kommer att utföra handlingar som vi bedömer bryta mot verksamhetens bästa till fördel för en enskild individ, eller grupp av individer.

Det innebär även att det kan uppstå situationer där vi kan se oss tvungna att påtala eller på annat sätt peka ut handlingar eller beteenden som påverkar verksamheten negativt, oavsett vem eller vilka det är som står bakom.

Varför? 

Vi vill bidra till processen att skapa bättre och mer socialt hållbara verksamheter. Med vår expertis inom detta område vill vi ogärna delta i eller utföra handlingar som enligt vår förståelse försvårar denna process.